Banka Promosyon Görüşmelerimizi Sürdürüyoruz...
24 Ağustos 2022, Çarşamba

Şube Başkanı Erdal Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Üniversite Şube Başkanı Mustafa Resul, ve Öz Sağlık-İş Şube Başkanı Sedat Balkan, sağlık çalışanlarımızın Banka Promosyonları ile ilgili Ziraat Bankası Bölge Müdürünü ziyaret etti.

Görüşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Şube Başkanımız Erdal YILDIRIM, yetkili memur ve işçi sendikası olarak il sağlık müdürümüz ile birlikte Ziraat Bankası bölge müdürüne ziyaret ederek enflasyon karşısında erimiş, promosyon tutarı nedeniyle çalışanlarımızın mağduriyetini dile getirdi. Yıldırım; sağlık çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında gerektiğinde protokolün feshedilip yeni bir sözleşme ile çalışanlarımızın mağduriyetinin ortadan kaldırılmasını için çalışacağız. Genel müdürlüğe talebimizi ilettiklerini dile getiren bölge müdürü, önümüzdeki hafta gelen cevaba istinaden yol haritası çizeceklerini dile getirdi.

ÇALIŞANLARI KANDIRARAK SENDİKACILIK YAPILMAZ!

Geçtiğimiz hafta basında sendikamız hakkında yalan yanlış haber yaptıran Türk Sağlık-Sen başkanına cevap veren Başkan Yıldırım, yıllardır kamu çalışanlarımıza hiçbir faydası olmayan yetkili oldukları dönemlerde dahi kazanım elde edemeyen işleri güçleri kafa bulandırma politikaları ile çalışanları kandırmak olan broşürcü sendika başkanına tavsiyem azda olsun sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için iş yapın, dedi.

Amaçları sadece karalama olan ve bundan nemalanan sendika başkanı azıcık araştırsa idi 2019 yılında ilimizle kıyaslama yaptığı Kütahya İl Sağlık Müdürlüğünün 3 yıllık protokolde 2.725 TL ödeme yapıldığını öğrenebilirdi.

Bunların amaçlarının üzüm yemek değil bağcıya dövmek olduğun dile getiren Yıldırım, 2019 yılında imzalanan banka promosyonu ile 4 tane cumhuriyet altını alınırken, şimdi 4 tane cumhuriyet altını 28.000TL ediyor. O zaman şartlarında Türkiye’de en yüksek promosyon alan ilk 5 ilden biri olduk. Bizler kamu çalışanlarımızın yanı sıra diğer işçi sınıfındaki çalışanlarımızın da promosyonu aynı tutarı almasını sağladık. Tabi ki şimdi şartlar değişti, dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalardan sonra şubat ayında banka promosyon revize çalışmasının başlatılması için ilk girişimleri yapan biz olduk diyen Başkan Yıldırım, dilekçe sen başkanı neredeydi ininden yeni mi uyandı onların yaptığı gibi biz çamur at izi kalsın mantığı ile sosyal medya sendikacılığı yapmıyoruz ve yapmadık da.

YILLARDIR EMEK HIRSIZLIĞI YAPTINIZ!

Sağlık-Sen olarak bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız adına yapılan olumlu hiçbir çalışmadan rahatsızlık duymadık hatta bunu seve seve destekledik diyen Başkan Yıldırım, bunların işleri güçleri kurumlarda broşür dağıtıp, olur olmaz dilekçe toplamaktır. Kişisel olarak imzalanmayan protokol için çalışandan dilekçe toplayarak prim yapacağını zanneden dilekçe sen başkanı, artık sağlık çalışanlarımız bunlara kanmıyor. Ne bizim nede çalışanlarımızın boş beleş işlerle uğraşacak vakti yoktur. Bizler çözüm odaklı sendikacılık anlayışımız ile gece gündüz sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadelemizi sürdürüyoruz. Onların yaptığı gibi broşür sendikacılığı yapmıyoruz. Çalışanları yalan yanlış bilgilendirip zor durumda kaldıklarında ortada bırakmıyoruz.

Bu arkadaşlarımız sendikacılık yapmak istiyorlarsa artık devrin değiştiğini görsünler diyen Yıldırım, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için varsa bir kazanımları onları anlatarak teveccüh görsünler. Sağlık çalışanları için varsa bir kazanımları (ki böyle bir kazanımları yok) bunları anlatarak üye yapsınlar. Biz tüm çalışanlarımıza hangi sendikanın kendileri için hangi kazanımı elde ettiğini araştırmalarını öneriyoruz.

Bugüne kadar Sağlık-Sen mücadele etti, pek çok kazanımın altına imza attı... ama daha yapacak çok işimiz var diyen Yıldırım, dün olduğu gibi bugün ve yarın da Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımızın hep yanındayız.

PAYLAŞ :