14 Mart'ta Yüreğimiz Yanıyor...
05 Nisan 2016, Salı

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yıl Tıp Bayramı’na, Ankara’da meydana gelen hain saldırının acısıyla girdik. 14 Mart 1827’de ilk Cerrahhane’nin kurulmasının yıl dönümünde, 14 Mart 1919 tarihinde tıbbiye öğrencilerinin İstanbul’un işgalini protesto eylemini başlangıç kabul eden Tıp Bayramı, mensuplarını onurlandıracak köklü bir maziye sahiptir.

Bayramlarının başlangıcı onurlu bir eyleme dayanan tıp camiamızın mensupları, ülkemiz ve milletimiz için her zaman imtihanların en çetinin vermiş ve her birinden alnının akıyla çıkmıştır. İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinin tamamının şehit olması sebebiyle mezun verememesinin acısını ve bu öğrencilerin vatan savunması için okul yerine cepheye gitmesinin gururu, milletimizin övünç kaynaklarındandır. 

Sağlık çalışanları, geleneksel olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda bayramı kutlamakla birlikte sorunlarını dile getirmekte, çözüm istemektedir. Ancak bu seneki Tıp Bayramı, hain terör saldırısının gölgesinde geçmektedir. 

Terör vatandaşlarımızı vurmuş, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, birçoğunun da yaralanmasına sebep olmuştur. Ancak, bu acıyla ilk yüzleşen yine sağlık çalışanları olmuştur. Öznesinde insan olan her olayda ilk karşımıza çıkan sağlık çalışanları, kendi canlarını hiçe sayarak bu hizmeti vermektedir. 

Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Bu kutsal hizmetin mensubu olan bütün sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sağlık çalışanlarının bayramı, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Hayatın her anında yanımızda olan ve bu hizmetin sunulmasında görev yapan bütün sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunarken, terörün sona erdiği, birlik ve beraberlik içinde sağlıklı ve huzurlu bir gelecek diliyoruz.

 

 

PAYLAŞ :