65. Hükümet'ten Beklentilerimiz...
24 Mayıs 2016, Salı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti 65.Hükümetinin; insanlığa, milletimize, ülkemize ve kamu görevlilerine hayırlar getirmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.


65. Hükümetin öncelikli hedeflerinin başında, milletimizin otuz dört yıldır beklediği ve istediği sivil ve demokratik Yeni Anayasa’nın yapım ve yazım sürecinin hızlanması ve tamamlanması yer almalıdır. Milletimiz,  hem Yeni Anayasa’yı hem de Yeni Anayasada yer alacak hükümet sistemini kendi hür iradesiyle belirleyecek ve hayata geçirecektir.


65. Hükümetin bir diğer önemli önceliği ise hiç kuşkusuz, ülkemizin enerjisini yok etmeye odaklanan, üretim yeteneklerini köreltmeye çalışan, birlik ve bütünlük noktasında gedik açmak için uğraşan terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelenin kesintisiz devam ettirilmesidir. Bu mücadele terörün zemini tamamen kurutulana, terör örgütü silahlarını teslim edene kadar kararlılıkla sürdürülmelidir. Memur-Sen olarak, terörle mücadelede milletimizin, devletimizin, hükümetin ve güvenlik güçlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.


Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu ve kamu görevlilerinin yetkili temsilcisi olarak;  kamu personel sisteminde her alanda ve herkes için tam güvenceli istihdam sağlanmasını istiyoruz. Bu kapsamda 65. Hükümet, başta 4-C, 4-B ve taşeron işçi statüsünde görev yapanlar ile vekil ebe, hemşire, vekil imamlar, ek ders ücreti karşılığı göreve yapan ASPB personeli, kamu dışı aile sağlığı çalışanları olmak üzere kamuda görev yapan bütün personeli kadrolu statüye geçişini gerçekleştirmelidir. Sağlık çalışanlarının yıpranma payı da öncelikli konular içinde yer almalıdır. Yeni Hükümetin çalışma hayatına ilişkin ilk icraatının bu çerçevede olması, sorun çözme ve beklentileri karşılama iradesinin kamuoyu tarafından tescillenmesi sonucuna da katkı sağlayacaktır.


65. Hükümet, Türkiye’nin milleti ve devletiyle son dönemde ortaya koyduğu ve dünya liginde zirveye yerleştiği mazlumlara sahip çıkma ve insani yardımlar ile merhamet diplomasisi alanındaki aktif konumunu artırarak sürdürmelidir. Bu konuda sivil toplum örgütlerine ve yardım kuruluşlarına alan açma noktasında da yeni bir perspektif oluşturmalıdır.


Bu duygu ve düşüncelerle, 64. Hükümetin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Bakanlar Kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, 65. Hükümetin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım‘a ve Bakanlar Kurulu’na Yeniden Büyük Türkiye’nin inşası noktasındaki hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

PAYLAŞ :