TTB, Terör Dilini Kullanmaya Devam Ediyor...
26 Ocak 2018, Cuma

Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği (TTB), yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor; terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz.

Ülkemizin; sınır güvenliğimizin yanı sıra vatandaşlarının can mal güvenliğini sağlamak için sınır ötesinde terör ve terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadele, bu örgütler ve destekçileri tarafından savaş olarak gösterilmeye çalışılarak kara propaganda yürütülmektedir. 

Terör örgütlerinin ağzıyla konuşarak adeta onun sözcüsü gibi davranan ve  konuşanlar kervanına TTB’nin katılmasını çok da yadırgadığımızı söyleyemeyiz.  Ancak, tabipler adına yaptıkları açıklamanın, tabipler yerine kendi ideolojik görüşlerini yansıttığı ortadadır. Ülkemizin hekimleri ve bütün sağlık çalışanları her zaman ülkesinin, milletinin yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Terör ve terör örgütleriyle mücadele, ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyen, son olarak 15 Temmuz’da başarısız olan emperyalist güçlere karşı verilmekte olan bir mücadeledir. 

Biz biliyoruz ki, gerek Fırat Kalkanı operasyonunda, gerekse şu anda yürütülmekte olan Zeytin Dalı operasyonunda mücadele ettiğimiz örgütler bu küresel güçlerin maşası ve temsilcisidir. TTB ve benzeri açıklamalarda bulunarak bilerek veya bilmeyerek terör destekçisi olan kurumlara tavsiyemiz; terör, terör örgütleri ve bunların arkasındaki güçlere karşı, milletimizin, devletimizin yanında olmalarıdır. Şimdiye kadar millete muhalif olmayı marifet saymış bu güruhun bunu başarabileceğine inanamasak da denemelerini tavsiye ediyoruz. 

Bu ülke, 7’den 70’e ülkesi, milleti, bağımsızlığı ve inandığı kutsal değerler uğruna ölmeyi göze almış bir milletin yurdudur. Bu ülkede yaşayıp, başkalarının borazanı olmayı gelenekselleştirenlerin bundan vazgeçmelerini, bu milletin yanında olmalarını, aksi halde gerçek yüzlerini ortaya koyarak kimden yana olduklarını açıkça beyan etmelerini bekliyoruz. 

Tekrar ediyoruz; Ülkemiz terör ve terör örgütleriyle mücadele sürecindedir. Kendi sınır güvenliğini, vatandaşlarının mal ve can güvenliğini sağlamak için bu operasyonu başlatmıştır. Milletçe topyekun bu operasyonu destekliyor ve başarılı olmamız için dua ediyoruz. Sağlık çalışanları, ülkemizdeki terörle mücadelede gösterdikleri destansı görev aşklarını, yine göstermektedir. Cephede güvenlik güçlerimizin hemen arkasında yer alarak yaraları sarmaktadır. Gerçek manada yaşatmayı seçen hekim ve sağlık çalışanlarımız bunu, milletin evladının yanında olarak, yaraları sararak göstermektedir. 

 ‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ diyerek terörle mücadelenin sonlandırılması çağrısında bulunan TTB, terör örgütleri sınırımızda cirit atarken, ülkemizin yanı sıra vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine kast ederken, barışın nasıl sağlanacağını da açıklamalıdır. 

Terörle mücadelede, teröristlerin yaşam hakkını savunanların, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında sessiz kalmaları ibret verici bir vesikadır. Milletimiz ve temsilcisi oldukları hekimlerimiz bu örgüte hak ettiği cevabı verecektir. 

Söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyoruz.

PAYLAŞ :