Başkan YILDIRIM, TTB Terör Destekçisidir...
29 Ocak 2018, Pazartesi

Sağlık-Sen Kocaeli Şubemiz tarafından Memur-Sen Başkanlarımızın ve Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasında Türk Tabipler Odasını İstifaya Davet Ettik.

Ülkemiz kritik bir süreçten geçmektedir. Dün 17/25 yargı darbesiyle, Gezi Parkı ayaklanmasıyla, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ülkemizi kaos ortamına ve işgal girişimine girişenler ve bunların arkasındaki güçler yine boş durmamaktadır.
İsminin başında Türk olan Tabipler Birliği, yaptığı açıklamayla savaşı bir halk sağlığı sorunu olarak gördüğünü, savaşın hemen sona ermesi gerektiğini ifade etmiştir. Bu ülkenin bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliği’dir. İsminin başında Türk olan bu örgüt ne yazık ki, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapmakta, teröristlerin yaşama hakkını savunmaktadır.

Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara da çağrımız; tabipler birliğinin ismindeki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır. Tabipler Birliğinin temsilcisi olduğunu iddia ettiği hekim camiasıyla hiçbir ortak yanı bulunmamaktadır. Hatta terörle mücadelede ülkesinin çıkarlarını savunmayan, milletinin yanında olmayan, doktor arkadaşlarımızın görüşlerinin ve düşüncelerinin aksine, terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden bu örgüt, derhal kapatılmalıdır.

‘Savaşa hayır, barış hemen şimdi’ diyerek terörle mücadelenin sonlandırılması çağrısında bulunan TTB, terör örgütleri sınırımızda cirit atarken, ülkemizin yanı sıra vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine kast ederken, barışın nasıl sağlanacağını da açıklamalıdır.

Ülkemiz teröristlerle mücadele ederken, yaşama hakkı konusunda şahin kesilenler, teröristlerin saldırıları, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı haince, kahpece katletmesi karşısında neden dut yemiş bülbüle dönmektedir?

Biz genelde kamu görevlilerinin en büyük temsilcisi Memur-Sen, özelde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının temsilcisi Sağlık-Sen olarak daima milletimizin yanında, milletimizin seçtiklerinin yanında olduk. Her türlü darbe girişimini, terör eylemlerini ve teröristleri lanetledik, kınadık. Onlarla mücadelede hükümetimizin yanında olduk.

Son olarak hekimlerimizi de terör savunucusu bu sözde meslek örgütüne karşı tepkilerini göstermeye çağırıyorum. Biz vatanını, milletini seven, demokrasi ve cumhuriyetini korumak için ölümü göze almış sağlık çalışanları olarak, her türlü terörle mücadelede devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz.

PAYLAŞ :