Teşkilat Eğitim Programı Gerçekleştirdik
20 Ekim 2019, Pazar

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamu çalışanları arasında en çok mağduriyeti sağlık çalışanlarının yaşadığını belirterek, “Sağlık çalışanlarının hakları gasp edilmemeli, mesleki saygınlığının korunması ve çalışma barışının sağlanması için, adaletli bir döner sermaye sistemi acilen hayata geçirilmelidir.” dedi.

Genel Başkan Semih Durmuş, Kocaeli Şubesi tarafından gerçekleştirilen İl Divan Toplantısına katıldı.

“TALEBİMİZ DÖNER SERMAYEDEKİ ADALETSİZLİĞİN ORTADAN KALDIRILMASI”

Sağlık çalışanlarının yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu dile getiren Durmuş, “Adalet bizim en önemli değerimizdir. Hak mücadelesini verirken adaleti teklif edecek ve adaletli olanı talep edeceğiz. Bu nedenle ilk talebimiz döner sermayedeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması olmuştur. Sağlık çalışanlarının mesleki saygınlığının korunması ve çalışma barışının sağlanması için, adaletli bir döner sermaye sistemi acilen hayata geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALIDIR”

Son dönemlerde sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarına tepki gösteren Başkan Durmuş, “Sağlık çalışanlarının, hizmet sunarken maruz kalabilecekleri psikolojik, fiziksel tehditlere yönelik önlemler, caydırıcı ve çalışanı güvende hissettirecek şekilde yeniden düzenlenmelidir. Artık sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet olayları şah damarımıza kadar dayandı. Sağlık çalışanlarına karşı artan şiddet olaylarını engellemek için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Şiddet olaylarının engellenmesi için bizde üzerimize düşeni yapmaya, diyalog kültürünü ve sağduyuyu zihinlere yerleştirmeye hazırız.” diye konuştu.

“MÜCADELEMİZ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ALIN TERİNİ ALABİLMESİNDEN İBARETTİR”

Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğinin hakkını alabilmesi için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, “Biz teşkilatımıza güveniyoruz ve işini en iyi bilenlerle çalışıyoruz. Bizim kimse ile kavgamız yok. Bizim mücadelemiz sağlık çalışanlarının alın terini alabilmesinden ibarettir. Biz 250 bini aşkın üyemizle bunun mücadelesini veriyoruz. Birbirimizden alacağımız güç ve destek ile yarınımızın daha aydınlık olacağına olan inancım tamdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

ERDAL YILDRIM: HİÇBİR ZAMAN KOLAYCILIĞI TERCİH ETMEDİK”

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Erdal Yıldırım, “Sendikal mücadelemizi Kocaeli’nde bilinen basit yöntemler dışında, ezber bozan her zaman alternatif ve akılcı çözümler üreten ilkelerle sürdürüyoruz. Hiçbir zaman kolaycılığı ve taklidi tercih etmedik. Her zaman çok çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Toplantıya Genel Sekreter Durali Baki, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk, İstanbul Üniversite Şube Başkanı İsmail Çor, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ve Yalova Şube Başkanı İbrahim Oktay katıldı.

PAYLAŞ :