“TEK SEFERDE ALIMLAR İÇİN ŞARTLAR ZORLANMALI”
02 Aralık 2019, Pazartesi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Bakanlığı tarafından 17 bin 689 personel alımının tek seferde yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Tek seferde alım için şartlar zorlanarak gerekli adımlar atılmalı; genç sağlıkçıların umutları ertelenmemeli, beklentileri karşılıksız bırakılmamalıdır” dedi.

Bilecik Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ve Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi katıldı.

“Genç Sağlıkçıların Umutları Ertelenmemeli”

Toplantıda konuşan Genel Başkan Durmuş, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak atamalara değinerek, “Sağlık-Sen olarak, 17 bin 689 personel alımının tek seferde ve en erken dönemde yapılmasının,   ağır iş yükü ile çalışan sağlık çalışanlarına taze kan olacağına inanıyoruz. Personel alımını aylardır umutla bekleyen gençlerin haklı taleplerine kulak verilmelidir. Tek seferde alım için şartlar zorlanarak gerekli adımlar atılmalı; genç sağlıkçıların umutları ertelenmemeli, beklentileri karşılıksız bırakılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

“Bu Mücadele Hak Mücadelesi”

Sağlık çalışanlarının birçok sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Durmuş, “Gayemiz sağlık çalışanlarının hak ve çıkarları için her daim kararlılıkla mücadele etmektir. Sorunları biliyoruz ve bu sorunların çözümü için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik hakları için mücadeleyi her alanda sürdürüyoruz. Bu mücadele hak ve adalet mücadelesi. Sorunları dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bilecik Şube Başkanı Akyıldız: Biz Büyük Bir Aileyiz

Bilecik Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ise sahada sağlık çalışanlarının birçok sorunla karşılaştığını kaydederek, “Sağlık çalışanlarımız sahada bir sorunla karşılaştığında bu sorunu ilk bize iletiyorlar. Bizde bu sorunları ve çözüm yollarını yetkililere iletiyoruz. Bütün sağlık çalışanlarımızın menfaatleri için hizmet ediyoruz. Bütün üyelerimizin mutluluğunu ve üzüntülerini beraber paylaşıyoruz çünkü biz büyük ve güçlü bir aileyiz” dedi.

Toplantı öncesi Semih Durmuş beraberindeki heyetle birlikte Bilecik İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Serkan Kadir Keskin’i ziyaret etti.

 

PAYLAŞ :