Dural, Manisa ve Kars Şubelerinin Toplantılarına Katıldı
17 Ocak 2020, Cuma

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Manisa ve Kars şubelerinin toplantılarına katıldı. Dural teşkilat mensuplarının sorularını cevaplayarak önemli değerlendirmelerde bulundu.

Manisa Şubesi tarafından gerçekleştirilen teşkilat toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü nedeniyle sosyal hayatlarında telafisi zor sorunlar yaşadığını belirterek, “180 saat normal mesai artı 180 saat nöbet olmak üzere 360 saat çalışan hiçbir meslek grubu yok. Sağlık çalışanları maalesef bu çalışma sürelerine maruz kalıyor ve ailelerine, sevdiklerine gereken zamanı ayıramıyor. Yoğun stres ve zor şartlar altında çalışan arkadaşlarımızın yüzde 60'ı ‘Daha iyi bir iş bulsam mesleğimi bırakırım' diyor. Severek işine başlayan ve fedakarlıklarla hepimizin takdirini toplayan sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını bu tablo çok net ortaya koyuyor” diye konuştu.

“Hizmet Kolunun yüzde 42’si Sağlık-Sen’li”

Kars Şubesi tarafından 2020 Yılı Mevzuat Eğitim toplantısı yapıldı. Toplantıda mevzuatla ilgili eğitimi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural gerçekleştirdi.  Dural, Sağlık-Sen’in hizmet kolunda yüzde 42’sini bünyesinde bulundurduğunu belirterek yetkili sendika olduklarını dile getirdi. Mevzuatla ilgili bilgiler veren Dural, teşkilat mensuplarının sorularını da cevapladı.

Manisa Şube Başkanı Irgatoğlu: Birlik ve Beraberlikten Taviz Vermeyeceğiz

Birlik ve beraberlik misyonundan taviz vermeden çalıştıklarını ifade eden Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgatoğlu, “Geleceğimizi emek ve alın teri temelinde, hak ve adalet çerçevesinde yükseltmek, sağlık çalışanlarının ve üyelerimizin sorunlarını çözmek ve bu millet için durmadan çalışmak adına gecemizi gündüzümüze katarak mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz” diye konuştu.

Manisa Şubesi’nin toplantısına Manisa Memur-Sen İl Temsilcisi Mesut Öner ve İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir katıldı.

Kars Şube Başkanı Koskalan: Çalışanlar Alın Terinin Hakkını Almalı

Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan ise sağlık çalışanlarının her koşulda fedakarlığını gösterdiğin belirterek, ”Her dönem milletimizin yanında olan sağlık çalışanları alın terinin hakkını almalı. Kars’ın zor iklim şartlarına rağmen sağlık çalışanlarımız insanımız için mücadeleden geri durmuyor” dedi.

Kars Şubesi tarafından düzenlene toplantıya Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu,  Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın ve çok sayıda davetli katıldı.

 

PAYLAŞ :