Sağlık Bakanından Hâlâ Ses Yok !
10 Şubat 2020, Pazartesi

Şube Kadınlar Komisyonumuz ile hafta sonu bir araya geldik. Programa Şube Başkanı Erdal Yıldırım, İl Yönetimi, Kadınlar Komisyonu Başkanı Müşerref Bahar ve Kadınlar Komisyonu katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kadın Komisyonu Başkanımız Müşerref Bahar, çalışma hayatında kadınların ne zor şartlar altında çalıştığını ve bu bağlamda tüm sağlık çalışanlarımızın sorunlarına çözüm arayışında olmayı kendimize görev biliyoruz. Çalışan kadınlarımızın sorunlarının çözümü noktasında komisyon olarak da Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarımızın gözü ve kulağı olmaya devam edeceğiz.

Şube Başkanımız Erdal YILDIRIM başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yıldırım, kadın komisyonumuzun çalışmalarını her zaman takdir ediyoruz. İlimizde %60’ının kadın üyeden olduğu sendikamıza, kadın bakış açısıyla yeni projeler ve yeni kazanımlar katmayı hedefliyoruz.

BAKANDAN HALA SES YOK !
Başkan Yıldırım, sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinerek, sağlık Bakanının göreve geldiği günden bu yana çalışanların hiçbir problemi ile ilgili bir girişimde bulunmadığını dile getirdi. Sağlık çalışanlarımız çok mutsuz ve her geçen gün daha da umutsuz. Sağlık çalışanlarının çalışma hayatındaki sıkıntıları, gelir durumlarındaki düşüş, personel eksikliği ve iş yükü ağırlığı gibi birçok sorunu çalışanlar üzerinde mutsuzluk kaynağı haline gelmekte, hatta aile hayatını dahi olumsuz etkilemektedir.

BAKANLIK HERGÜN GERİYE GİDİYOR !
7/24 zor şartlar altında halkımıza sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımız; ücret dağılımındaki adaletsizlikler, aile ve sosyal hayatını bitiren iş yükü, nöbetler, başta şiddet olmak üzere sağlığı ve güvenliğini tehdit eden risklere biran önce çözüm bulunmasını bekliyor. Sendika olarak, gerek döner sermaye sisteminin detaylı bir şekilde ele alınması, gerekse diğer yaşanan sorunların tespit edilmesi ile ilgili çözüm önerileri oluşturmak için çalıştaylar düzenlenip bakanlığa sunuldu ise de maalesef bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’nca hiçbir somut adım atılmamıştır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ !
Sağlık çalışanlarımız çalıştığı kurumlarda 1 kişi, 3 kişinin yapması gereken işi yapıyor diyen Yıldırım, bu sürdürülebilir bir durum değil. Uzun yıllardır sağlıkta istihdamın yetersiz olmasına bağlı olarak çalışanların yükü her geçen gün artıyor. Sağlık çalışanlarımız mesleki mutsuzluk yaşamaktadır. Ne yazık ki bu olumsuzluklar karşısında sağlık çalışanlarımızın yüzde 60’ı yaptığı işten memnun değil ve fırsatını bulduğunda mesleğini bırakmayı düşünüyor.

DÖNER SERMAYEDEN SES YOK
Başkan Yıldırım; Kasım ayında ilimizde görev yapan doktorlarımız ile Kamu Hastaneleri Ek Ödeme Daire Başkanı Dr. Ş. Abdullah ŞEKER’i ziyaret ettik. Döner Sermaye ve Ek Ödeme ile ilgili yaptığımız çalışmaların dosyasını Daire Başkanı Şeker’e ileterek 1 saate yakın sunum yaptık. Döner Sermayenin artısını eksisini değerlendirdiğimiz, çözüm noktasındaki çalışmalarımızı sunduğumuz dosyayı sistemli çalışsalar sağlık çalışanlarımızın kanayan yarası olan Döner Sermaye ve Ek ödeme çözülmüş olacak. Gelinen son noktada maalesef ki Sağlık Bakanından ve Bakanlıktan hala ses yok. Adeta bakanlık çalışanların sorunlarına kulak tıkamış durumda.

Sağlık çalışanlarımızın sorunları çözülene kadar, Sağlık-Sen olarak mücadelemiz devam edecek diyen Başkan Yıldırım, hem sorunların kaynağını hem de çözüm önerilerimizi başta bakanlığımız olmak üzere ilgili kurum ve kişilerle paylaşmaya devam edeceğiz. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözümü yönünde adımlar ivedilikle atılmalıdır.

PAYLAŞ :