Sağlık Çalışanları Ayrıcalık Değil, Adalet İstiyor
18 Şubat 2020, Salı

Şube Yönetim Kurulumuz ve İlçe Temsilcilerimiz kahvaltıda bir araya geldi. Programa Şube Başkanımız Erdal Yıldırım, İl Yönetimi ve İlçe Temsilcileri katıldı. Şube Başkanı Erdal YILDIRIM başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yıldırım, Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarımızın çözülmeyi bekleyen birçok sorunu var. “Özlük haklarının iyileştirilmesinden, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gibi öncelikli çözülmesi gereken taleplerimiz var. Bu taleplerimiz gayet makul talepler. Biz alın terimizin karşılığından başka bir şey istemiyoruz. çalışanlarımızı mağdur eden sorunların son bulması için mücadele ediyoruz. Yetkililer, devletin temel taşı olan sağlık çalışanlarımızın mağduriyetini gidermeli, onların memnuniyetini sağlamalıdır, ayrıcalık değil adalet istiyoruz” diye konuştu.

SORUNLAR ÇÖZÜLMEDEN MEMNUNİYETTEN BAHSEDEMEYİZ

Türkiye’nin sağlık alanında önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Yıldırım, sağlıkta büyük dönüşümler yaşanırken sağlık çalışanlarımız mağdur edilmekte. Sağlık çalışanlarımız “Döner sermaye adaletsizliğinden aşırı iş yüküne, sağlıkta şiddetten özlük hakların iyileştirilmesine kadar birçok sorun çözüm bekliyor. Bu sorunların çözülmesi için yetkililer adımlar atmalı. Söze dökülen vaatler artık somut hale gelmeli ki çalışanların yüzü gülsün. Bu sorunlar kronik hale gelmeden biran önce çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

ADALETLİ BİR SİSTEM GETİRİLMELİ !

Özellikle sağlık çalışanlarının sorunlarının başında adaletsiz döner sermaye sistemi geldiğini belirten Yıldırım, “Döner sermaye sisteminde çok ciddi manada ücret adaletsizlikleri var. Uygulama olarak zamanında çıktığında sağlıktaki dönüşümün sihirli değneği olarak kullanılmış ve birçok sorunu da çözmüştü. Ama bugün gelinen nokta itibariyle baktığımızda sağlık çalışanlarının arasında ücret olarak ciddi manada uçurum oluşmasına sebep olmuş durumda. İlimizdeki hastanelerimizde başlattığımız uygulama ile %39’larda olan dağıtım oranlarını % 46 lara kadar çıkardık. Fakat bu uygulama sadece suni rahatlama sağlamaktadır. Bunun yanı sıra bakanlık nezdinde genel düzenlemeler yapılmalı diyen Yıldırım, bizim önceliğimiz adaletli bir yönetmeliği hazırlayarak bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı

BAKANLIK EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRMELİ !

Yıldırım, son günlerde sağlıkta şiddet olaylarının giderek arttığına da dikkat çekerek, “Aşırı iş yükü altında ezilen sağlık çalışanlarımız birde şiddet olaylarıyla burun buruna geliyor. Artık şiddeti önlemek için alınan önlemlerinde yeterli olmadığını görüyoruz. Sağlık Bakanlığı biran önce şiddeti önleyecek bir eylem planını hayata geçirmeli” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarımızın sorunları çözülene kadar, Sağlık-Sen olarak mücadelemiz devam edecek diyen Başkan Yıldırım, hem sorunların kaynağını hem de çözüm önerilerimizi başta bakanlığımız olmak üzere ilgili kurum ve kişilerle paylaşmaya devam edeceğiz.  Sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözümü yönünde adımlar ivedilikle atılmalıdır.

PAYLAŞ :